Lintworm kat

Lintwormen komen veelvuldig voor bij katten en kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid. Wanneer u kat last heeft van lintwormen is dit het beste te zien aan de ontlasting. Overige symptomen zijn er nauwelijks dus het is aan te raden om de ontlasting regelmatig te onderzoeken, aangezien lintwormen regelmatig bij katten voorkomen. De deeltjes van de lintworm die in de ontlasting zitten zijn meestal vrij klein, wit van kleur en lijken op rijstkorrels als ze zijn opgedroogd.

Oorzaak lintworm kat

Lintwormen zijn parasieten die leven van een gastheer. Vlooien, ratten, muizen, eekhoorns en andere katachtigen zijn allemaal ideale gastheren. Wanneer uw kat in aanraking komt met deze dieren, of ze opeet, kunnen de eitjes zich in de darmen ontwikkelen tot lintwormen. Ook het opeten van ontlasting van besmette dieren is een oorzaak.

Behandeling lintworm kat

Aangezien katten een aanzienlijke kans op lintworm lopen dient elke kat regelmatig ontwormt te worden, minimaal vier keer per jaar. Hierbij wordt de kat vaak niet alleen beschermd tegen lintworm, maar ook tegen andere infecties als haak-, zweep- een spoelwormen. Daarnaast heeft het ontwormen een preventieve werking. Naast ontwormen is een goede vlooienbehandeling aan te raden, aangezien vlooien vaak besmet zijn.

Er zijn volop middelen in verschillende vormen om uw kat van lintworm te ontdoen. Onderstaande selectie is gebaseerd op voorkeur van gebruikers en persoonlijke voorkeur. Voor een uitgebreid overzicht van ontwormingsmiddelen verwijzen we graag naar Medpets.nl.

Vitaminthe Pasta Vitaminthe Pasta
Vitaminthe is een pasta die specifiek is ontwikkelt tegen lintwormen, spoelwormen, zweepwormen en haakwormen. Het kan gebruikt worden voor katten en honden van alle leeftijden.

Drontal Cat Drontal Cat
Een ontwormingsmiddel in de vorm van een tablet dat effectief werkt tegen allerlei worm-aandoeningen, waaronder lintworm. Het is verkrijgbaar in twee formaten, voor de kleine en grote kat.

Milbemax Kat Milbemax Kat
Milbemax bestrijdt tegen spoel-, haak- en lintwormen middels een ontwormingstablet. Belangrijk om te vermelden is dat deze tabletten niet gebruikt kunnen worden voor kittens jonger dan 6 weken en/of katten lichter dan 500 gram.