Lintworm hond

Honden krijgen met enige regelmaat last van lintwormen en dienen dan ook meerdere keren per jaar ontwormd te worden. Of uw hond lintworm heeft kunt u het beste vaststellen door het bekijken van de ontlasting. Wanneer er kleine, witte stukjes tussen zitten die lijken op rijst wanneer het opdroogt, dan is de kans groot dat uw hond besmet is. Een ander symptoom kan zijn een irritatie aan en rond de anus waardoor de hond veel aan zijn anus likt. Ook het aantreffen van de rijstvormige korrels op het achterlijf is een goede indicatie dat de hond lintworm heeft.

Oorzaak lintworm hond

Een lintworm kan niet leven zonder gastheer. Bekende gastheren van de lintworm zijn vlooien, knaagdieren en katten. Deze dieren kunnen de infectie op uw hond overdragen, bijvoorbeeld ook wanneer uw hond de ontlasting opeet.

Behandeling lintworm hond

Honden ouder dan 1 jaar moeten ongeveer 4 keer per jaar behandeld worden voor allerlei varianten van wormen. Pups volgen in het eerste halfjaar van hun leven meerdere kuren. Na 2, 4, 6 en 8 weken en na 4 en 6 maanden. Dit heeft een actuele, maar ook een preventieve werking. Soms zijn de symptomen pas laat zichtbaar, of helemaal niet aanwezig, waardoor de hond lang kan rondlopen met de infectie. Naast ontwormen is een goede behandeling tegen vlooien essentiëel, aangezien vlooien vaak gastheer van de infectie zijn.

Voor het ontdoen van uw hond van lintworm zijn diverse middelen verkrijgbaar. Onderstaande zijn slechts een selectie die op basis van gebruikersservaringen is gekozen. Voor een meer compleet overzicht kunt u terecht op Medpets.nl.

Cazitel Plus Cazitel Plus
Naar eigen zeggen zeer smakelijke tabletten bestaande onder andere uit varkensvlees die helpen tegen spoel-, haak- en lintwormen. De werkzame stoffen in de tabletten zorgen voor het afsterven van de wormen, waarna deze via de ontlasting worden afgevoerd.

Milbemax Cat Milbemax Hond
Milbemax dient ter preventie van hartworminfecties en werkt in de behandeling tegen zweep-, haak-, spoel- en lintwormen en kan alleen gebruikt worden bij honden ouder dan 2 weken en/of zwaarder dan 500 gram.

Vitaminthe Pasta Vitaminthe Pasta
Dit ontwormingsmiddel in de vorm van een paste is te gebruiken voor jong en oud. Het bestrijdt meerdere vormen van worminfecties, waaronder natuurlijk de lintworm.